تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو چیست؟

توضیح تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو همراه با نکات کلیدی

چیلرها را می توان بخش موثری از سیستم تهویه مطبوع دانست و مردم برای این منظور معمولا سر وقت چیلرهای اسکرال یا اسکرو می روند. در واقع این دو گزینه بیشترین بازدهی ممکن را در این سیستم دارند و بهتر است در بازار نیز به دنبال یکی از آن ها باشید. هر دو نوع چیلر در نوع کمپرسور خود برای هر دستگاهی مورد استفاده قرار می‌ گیرند. به خاطر دغدغه کاربران بابت تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو، در این مطلب به این موضوع پرداخته می شود.

هر دو نوع چیلر در نوع کمپرسور خود برای هر دستگاهی مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

چرا باید چیلر اسکرال یا اسکرو را تهیه کنیم؟

یکی از سوالات پرتکرار کاربران این است که چرا اصلا باید یکی از این دو مدل چیلر را تهیه کنیم و ویژگی های مهم هر یک چیست؟ در قدم اول خوب است بدانید چیلرهای اسکرال دارای کمپرسورهای اسکرال هستند، در حالی که کمپرسور اسکرو در چیلرهای اسکرو دیده می شود. درک ویژگی ها و تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو به مخاطبان به خصوص کارفرمایان کمک می کند بهترین و موثرترین گزینه را برای صنایع مد نظر خود انتخاب نمایند.

چیلر اسکرال چیست؟

بحث‌مان در خصوص تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو را با چیلر اسکرال شروع می‌‎ کنیم که نوعی چیلر هوا یا آب خنک دارای کمپرسور اسکرال است. این کمپرسورها امروزه اغلب در انواع معمولی، دیجیتال و اینورتر روانه بازار شده اند که انتخاب هر کدام به نیازهای کاربران بستگی دارد.

به طور کلی ظرفیت این کمپرسورها از کمپرسورهای اسکرو کمتر بوده و می توان از یک تا هشت عدد از آن ها برای چیلر بهره برد که این به نیاز خنک کنندگی بستگی دارد. این دستگاه ها علاوه بر امن بودن، ظرفیت پله ای را هم تحت کنترل خود قرار می دهند. این دقیقا برخلاف کمپرسورهای سنتی است که تنها یک پله برای آن به کار رفته است. از دلایل طول عمر بالای چیلر اسکرال نیز می توان به همین مورد اشاره داشت.

ظرفیت چیلرهای اسکرال از 2 تا 300 تن متغیر بوده و این به عواملی از جمله برند سازنده بستگی دارد. هر برند با توجه به مشتریان خود، ظرفیت های گوناگونی را هم برای این دستگاه ها به وجود آورده است. طبق آمارهای منتشر شده، مردم اکثرا تمایل به خرید چیلرهایی با ظرفیت کمتر از 100 تن دارند؛ زیرا نیازشان را به طور کامل در هر صنعتی برطرف می کند.

تنها در شرایطی که در صنعت بسیار بزرگی مشغول فعالیت باشیم، شاید چیلرهایی با ظرفیت بیشتر کارآمد باشند. مینی چیلرها نوعی از این دستگاه ها هستند که توسط برخی شرکت ها ساخته شده اند. کمپرسورهای اسکرال در این مدل دستگاه ها نیز به کار رفته است.

ظرفیت این کمپرسورها از کمپرسورهای اسکرو کمتر بوده و می توان از یک تا هشت عدد از آن ها برای چیلر بهره برد که این به نیاز خنک کنندگی بستگی دارد.

چیلر اسکرال چه مزایا و معایبی دارد؟

اگر بخواهیم یکی از معدود ایرادات چیلر اسکرال را نام ببریم، باید گفت کمپرسورهای آن معمولا قابل تعمیر نیستند و در صورت آسیب دیدن باید به کلی عوض شوند. از آن جایی که بسیاری از شرکت های ایرانی دسترسی راحتی را به این کمپرسورها فراهم کرده اند، تهیه آن ها چندان با چالش همراه نیست.

در سوی دیگر مزایایی مانند قیمت به صرفه، حمل و نقل آسان و فراوانی در بازار را می توان مزایای مهم چیلر اسکرال برشمرد. البته بازه قیمتی این دستگاه ها گسترده بوده و هر برند با توجه به ساز و کارهایش، قیمتی را برای این دستگاه ها در نظر داشته است. با این وجود میانگین قیمتی آن ها از چیلر اسکرو کمتر است. صدای تولید شده از سوی چیلر اسکرال اصلا آزار دهنده نبوده و دلیل آن را باید کمپرسورهای کوچک موجود در آن ها عنوان کرد.

چیلر اسکرو چیست؟

خوب است بدانید یک الی سه کمپرسور اسکرو در چیلر اسکرو به کار رفته تا شاهد یکپارچه سازی کلی آن باشیم. کمپرسورهای این دستگاه حجم بیشتری نسبت به اسکرال دارند و این یک تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو است. طبیعتاً باید انتظار ظرفیت و کارایی بیشتر آن ها را هم داشته باشیم. از این رو، تعرفه آن ها از چیلر اسکرال بیشتر است. تفاوتی هم ندارد که چیلر تراکمی آب خنک یا هوا خنک را تهیه کرده باشید.

به طور کلی دو نوع ظرفیت برای کمپرسورهای چیلر اسکرو استفاده شده که کنترل ظرفیت چهار مرحله ای و کنترل ظرفیت خطی هستند. هر یک از این دستگاه ها با توجه به تفاوت در ماهیت‌شان، کارایی و بازدهی متفاوتی هم دارند و این هم یکی دیگر از مواردی است که مشتریان در زمان خرید باید به آن توجه نشان دهند.

 

یک الی سه کمپرسور اسکرو در چیلر اسکرو به کار رفته تا شاهد یکپارچه سازی کلی آن باشیم.

 

چیلر اسکرو چه مزایا و معایبی دارد؟

راندمان چیلرهای اسکرو نسبت به چیلرهای اسکرال به صورت کلی بیشتر و بالاتر است. این چیلرها را با ظرفیت هایی بیشتر از 150 تن تبرید به وجود می آورند و برای صنایع بزرگ، گزینه مناسبی هستند. البته استفاده، تعمیر و نگهداری از این چیلرها تا حدودی پیچیده است و برای تمام این موارد به فردی متخصص نیاز خواهد بود. این در حالیست که افراد با کمترین سطح دانش و اطلاعات نیز می توانند از چیلر اسکرال استفاده کنند.

برخلاف چیلر اسکرال که گفته شد امکان تعمیر کمپرسور آن فراهم نیست، کمپرسورهای اسکرو را می توان در هر زمان تعمیر کرد. البته بالاتر هم گفته شد تنها باید به تجربه فردی کارشناس اعتماد کرد. وزن و ابعاد چیلرهای اسکرو نسبتا زیاد بوده و این دسترسی و حمل را به چالشی بزرگ تبدیل می کند. با نگاهی به بازار متوجه فراوانی این چیلرها می شوید و این خود مزیت مهمی به شمار می رود.

حرف پایانی در مورد تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو

در این مطلب به تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو پرداختیم که امیدواریم با مطالعه آن، تصمیم خوبی برای خریدشان گرفته باشید. حقیقتا انتخاب میان چیلر مناسب و درک تفاوت آن شاید در قدم اول دشوار باشد. در صورتی که این تفاوت ها به خوبی درک نشوند، در نهایت هم قادر به تهیه محصول مناسبی نخواهیم بود. با در نظر گرفتن برخی فاکتورها مانند تعیین ظرفیت دقیق پروژه می توان محصولی با کارایی و دوام مناسب را از آن خود کرد.

در بالا هم اشاره شد کمپرسورهای اسکرال ظرفیت کمتری نسبت به اسکرو دارند. این یعنی برای چیلرهای بزرگ تر می توان سراغ خرید کمپرسور اسکر رفت. انتخاب در ظرفیت های میان رده دشوارتر است و پیشنهاد می کنیم برای رسیدن به بهترین نتیجه، حتما با فردی کارشناس در این حوزه صحبت کنید.

 

 

5/5 - (1 امتیاز)
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین محصولات

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

ارتباط با ما

مشاوره رایگان