مقایسه و بررسی انواع اتاق هواساز

انواع اتاق هواساز

یکی از تجهیزات بسیار ضروری در اتاق‌های تمیز یا همان Clean Room، اتاق هواساز است. ویلیس ویت فیلد اتاق تمیز را در سال ۱۹۶۲ در آزمایشگاه ملی ساندیا اختراع کرد. اما قبل از آن، ویلیس کریر “پدر تهویه‌مطبوع”، اولین واحد تهویه‌مطبوع الکتریکی را در سال ۱۹۰۲ اختراع کرده بود. این دستگاه (اتاق هواساز) می‌تواند با تأمین هوای پاک، هوای موجود در محیط را از هرگونه میکروب و آلودگی در امان نگه دارد.

در مکان‌هایی که تردد زیادی رخ می‌دهد و معمولاً دسترسی به هوای آزاد در این محیط‌ها به دلیل سرپوشیده بودند محدود است، از اتاق‌ هواساز استفاده می‌شود. وظیفه اصلی این دستگاه‌ها تهویه هوا، کنترل دما، رطوبت و فشار هوای داخل اتاق است. این دستگاه‌ها که در مسیر کانال هوا و چیلر نصب می‌شوند، هوای تازه و پاک را برای محیط موردنظر تأمین می‌کنند و اکسیژن لازم را به جریان هوا اضافه می‌کنند. انواع مختلفی از اتاق‌های هواساز وجود دارد که هر کدام ویژگی‌های خاص به خود را نیز دارند در این مقاله قصد داریم به بررسی مختصر برخی از آنها بپردازیم.

معرفی انواع اتاق هواساز

استفاده از اتاق هواساز در اتاق‌های تمیز بسیار حیاتی است و در کل دو نوع اصلی از اتاق‌های هواساز وجود دارد که هر کدام به دلیل ویژگی‌های خاص خود در مکان‌های خاصی مورداستفاده قرار می‌گیرند. این دو نوع اصلی عبارت‌اند از:

هواساز هایژنیک

این دستگاه قادر است به طور مداوم هوایی پاک و بی میکروب، خالی از گردوغبار و مواد آلاینده را فراهم آورد. برای ساخت و تجهیز این دستگاه‌ها، از ورق‌های فولادی ضدزنگ استفاده می‌شود تا از مقاومت کافی در برابر شرایط محیطی برخوردار باشند.

مزایای اتاق هواساز هایژنیک:

  • طراحی و ساخت باکیفیت، مطابق با استانداردهای جهانی
  • طراحی متناسب با فاکتورهای بهداشتی
  • توانایی پاک‌سازی هوا و تولید ۹۹ درصد هوای خالص با استفاده از فیلترهای سه‌لایه
  • حذف ویروس‌ها و میکروب‌های موجود در هوای محیط با استفاده از لامپ‌های UV

نکاتی که بر آن‌ها تأکید کرده‌ایم، جزو مزایای بارز هواساز هایژنیک به شمار می‌آید. بااین‌وجود، این دستگاه یک نقص کوچک نیز داراست و آن‌هم این است که برای کارکردن باید از هوای تازه محیط استفاده کند و نمی‌تواند از هوای برگشتی و بازیافت شده برای تولید هوای تازه استفاده کند.

اتاق هواساز هایژنیک در اتاق های تمیز

کاربرد هواساز هایژنیک

هواسازهای بهداشتی معمولاً در اتاق‌های تمیز و مکان‌های بهداشتی مورداستفاده قرار می‌گیرند. مراکز بهداشتی، بیمارستان‌ها، و مراکز درمانی از این سیستم تهویه هوا به‌عنوان یکی از ابزارهای اصلی خود در بهبود کیفیت هوا استفاده می‌کنند. این دستگاه‌ها شباهت‌های زیادی با هواسازهای معمولی دارند، اما باقدرت بالا و قابلیت تصفیه بیشتر، می‌توانند تا ۹۹/۹۹ درصد از آلودگی‌ها و میکروب‌ها را از هوا حذف کنند.

این دستگاه‌ها به طور گسترده‌ای در خطوط تولیدداروها و وسایل پزشکی مورداستفاده قرار می‌گیرند. مأموریت اصلی آنها تأمین حجم هوای تهویه شده موردنیاز برای اتاق‌های بزرگ است. هرچه کیفیت این دستگاه‌ها بیشتر باشد، کیفیت کار پزشکان در اتاق‌های عمل نیز افزایش می‌یابد؛ به همین دلیل اغلب در اتاق‌های عمل نیز از این دستگاه‌ها استفاده می‌شود.

اتاق هواساز هایژنیک در صنایع زیر نیز کاربرد دارد:

  • صنایع دارویی و غذایی
  • آزمایشگاه‌های بهداشتی
  • صنایع شیمیایی
  • بیمارستان‌ها

اتاق هواساز غیر هایژنیک

این دستگاه نیز مسئول تأمین هوای مطبوع و تازه هست، با این تفاوت که عموماً در مکان‌های مسکونی، صنعتی و تجاری مورداستفاده قرار می‌گیرد. باوجوداینکه این نوع دستگاه‌ها معمولاً دارای فیلترهای ساده هستند، قادر به فراهم‌آوردن هوای کاملاً پاک نیستند و مانند هواسازهای بهداشتی، قادر به تولید هوای تمیز و کاملاً خالی از آلودگی‌ها نمی‌باشند.

از مزایای دستگاه هواساز صنعتی غیر هایژنیک می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • قیمت نسبتاً پایین
  • نصب و راه‌اندازی آسان
  • هزینه‌های پایین نگهداری و تعمیر

معایب دستگاه هواساز غیر هایژنیک

این دستگاه‌های هواساز نیز برخی معایب دارند، اما این معایب به معنای غیرقابل‌استفاده بودن این دستگاه نیست. بلکه فقط این معایب به این معناست که این دستگاه برای محیط‌های خاصی مناسب است؛ مثلاً این دستگاه‌ها برای آزمایشگاه‌های پزشکی، اتاق عمل یا محیط‌های حساس مناسب نمی‌باشند. پس اگر قصد استفاده از دستگاه‌های هواساز غیربهداشتی را دارید، باید به میزان حجم تهویه موردنیاز هر محیط، اندازه اتاق و سایر جوانب توجه کنید.

کاربرد اتاق هواساز غیر هایژنیک

در قسمت قبلی، اشاره شد که این دستگاه‌ها برای محیط‌های بهداشتی مانند آزمایشگاه‌ها، خطوط تولیددارو و بیمارستان‌ها مناسب نیستند. اما این دستگاه‌ها کاربردهای دیگری نیز دارند که در ادامه به آنها اشاره می‌شود:

  • قابل‌استفاده در ساختمان‌های تجاری و مسکونی برای تأمین هوای تازه
  • قابل‌استفاده در کارگاه‌ها و کارخانه‌های صنعتی برای ایجاد تهویه‌مطبوع
  • استفاده در سالن‌های کنفرانس و سالن‌های ورزشی

نکات مهم جهت خرید اتاق هواساز

زمانی که به دنبال خرید و نصب یک هواساز هستید، باید به عوامل گوناگونی توجه کنید. در ابتدا، باید نوع مناسب هواساز را بر اساس محل نصب آن انتخاب کنید؛ زیرا عملکرد اتاق‌های هواساز متغیر است و به شرایط محیطی و مکان نصب بستگی دارد. علاوه بر این، فاکتورهای دیگری از جمله میزان مصرف انرژی، قابلیت‌ها و ویژگی‌های فنی، هزینه نصب و نگهداری، و در نهایت، کیفیت و برند محصول نیز وجود دارند که در زمان خرید هواساز باید مدنظر قرار گیرند. در ادامه به برخی از این فاکتورها به طور مختصر اشاره خواهیم کرد.

انتخاب  کویل مناسب باتوجه‌به اتاق هواساز

در هنگام خرید اتاق‌های هواساز، حائز اهمیت است که به طور جامع با مشخصات کویل گرمایشی و کویل سرمایشی آشنا شوید. این شامل جزئیاتی مانند تعداد فین در اینچ، ضخامت لوله‌های کویل، تعداد ردیف‌ها و سطح حرارتی آن‌ها است. برای کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید به کمک کارشناسان و متخصصان فروشگاه‌های معتبر مثل کارن تهویه مراجعه کنید.

بررسی نوع کاربرد دستگاه

کاربرد هواساز می‌تواند شامل سرمایش یا گرمایش باشد، و بعضی از دستگاه‌های هواساز وظیفه‌هایی مانند فیلتراسیون یا رطوبت‌زدایی را نیز انجام می‌دهند؛ بنابراین، به‌غیراز توجه به مدل و نوع کویل دستگاه، حتماً به کاربردهای آن و نیازهای موردنظر خود نیز توجه کنید.

ویژگی های اتاق هواساز

ویژگی‌های دستگاه‌های هواساز باکیفیت

وظیفه اصلی اتاق‌های هواساز، حفظ دما، رطوبت و تنظیم فشار هوای موجود در اتاق است. این دستگاه‌ها در مسیر چیلر قرار می‌گیرند و به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین دستگاه‌های تهویه در اتاق‌های تمیز محسوب می‌شوند. ازآنجاکه این دستگاه‌ها باید در صنایع مختلفی از جمله خطوط میکروالکترونیک، صنایع الکترونیک، بیمارستان‌ها، صنایع آرایشی بهداشتی، اتاق‌های تمیز بسته‌بندی، صنایع داروسازی، اتاق‌های عمل و مکان‌های مشابه به کار روند، باید حتماً پارامترهای کیفیت لازم را داشته باشند. ویژگی‌ها و پارامترهای اتاق هواساز:

  • قابل‌نصب در فضاهای محدود و کوچک
  • مصرف انرژی کم
  • قابلیت کنترل ترموستات توسط کنترل
  • دارای لوله‌کشی‌های کوتاه

باتوجه‌به این موارد، کیفیت اتاق‌های هواساز به طور مستقیم به این عوامل وابسته است. علاوه بر این، موارد دیگری نیز وجود دارند که هم‌زمان بر قیمت و کیفیت دستگاه‌ها تأثیر می‌گذارند. به‌عنوان‌مثال، جنس بدنه اتاق هواساز اگر استیل یا فولاد ضدزنگ باشد، تأثیر زیادی بر روی قیمت و کیفیت آن دارد. همچنین، نوع فن مورداستفاده در اتاق هواساز نیز به طور مستقیم بر کیفیت و قیمت آن تأثیرگذار است.

نکات پایانی برای سفارش و خرید اتاق هواساز

برای خرید اتاق هواساز، حائز اهمیت است که اطلاعات کاملی درباره انواع مختلف این دستگاه‌ها را داشته باشید و به نکات اساسی مانند ظرفیت هوادهی دستگاه، مشخصات کویل، نوع و مدل آن و جزئیات دیگر توجه کنید. در این مقاله، تلاش کرده‌ایم با معرفی دقیق و جامع دستگاه‌های هواساز، به همراه کاربردها، مزایا و معایب هر یک، شما را در انتخاب یک دستگاه مناسب برای فضای مورد نیازتان، همراهی کنیم.

در فروشگاه کارن تهویه زاگرس، شما می‌توانید بین بهترین و باکیفیت‌ترین اتاق‌های هواساز و دستگاه‌های تهویه‌مطبوع، از دستگاه زنت گرفته تا مینی چیلر، باتوجه‌به نیازهای خود و با قیمت‌های مناسب، انتخاب کنید. اگر برای خرید به کمک و راهنمایی نیاز دارید، با کارشناسان ما تماس بگیرید تا مشاوره و راهنمایی لازم را دریافت کنید.

امتیاز به post
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین محصولات

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

ارتباط با ما

مشاوره رایگان